ARTICOLE

Intrebare-capcana la un interviu de angajare

Intrebare-capcana la un interviu de angajare

1. Care este intrebarea capcana la un interviu de angajare?

Intrebarile la un interviu de angajare se orienteaza, adesea, catre incercarea din partea recrutorului de a afla cat mai multe despre cadidatul la job, independent de ceea ce scrie in CV si in scrisoarea de intentie. Tocmai de aceea trebuie sa fii atent si sa profiti de orice ocazie la un interviu de angajare pentru a te promova si a-ti sublinia aptitudinile, experienta sau entuziasmul.

“De ce ar trebui sa te angajez pe tine?” reprezinta o invitatie din partea angajatorului de a puncta la un interviu de angajare cele mai relevante exemple din care sa reiasa ca esti candidatul potrivit pentru job. Chiar daca esti de mai multa vreme in cautarea unui job, nu lasa garda jos si fii pregatit pentru provocare la interviu. Este important la un interviu de angajare:

-          sa ai in minte punctele tari pe care le detii;

-          sa stii sa prezinti cele mai relevante perioade din experienta ta pentru jobul la care te-ai prezentat;

-          sa nu uiti calitatile speciale cu care poti argumenta ca esti cel mai potrivit pentru acel loc de munca;

-          sa iei in calcul compatibilitatea cu valorile organziatiei, pentru a o prezenta ca un argument in plus in alegerea ta ca potential angajat.

2. Cum raspunzi la intrebarea “De ce sa te angajez?”

Atunci cand te gandesti cum sa raspunzi la intrebarea “De ce sa te angajez?” la un interviu de angajare, nu uita ca recrutorul nu te cunoaste si este indicat sa prezinti si detalii care aparent pot parea nesemnificative, insa fac diferenta. Spre exemplu, specifica, daca este cazul, ca esti o fire tehnica si intelegi repede mecanismele tehnice ale unui program sau ca poti comunica usor si natural cu persoane de diferite varste, etnii sau specializari.

  1. a.      Completeaza spatiile libere

Daca ai cunostintele necesare, abilitatile si experienta pentru job, prezinta-le la un interviu de angajare si nu te concentra asupra lucrurilor pe care nu le stapanesti prea bine. Cel mai bine este sa te “vinzi” prin partile foarte bune, scopul tau fiind sa obtii jobul, nu sa ii prezinti angajatorului toate laturile personalitatii tale.

  1. b.      Gandeste-te la tine in termeni de rezultate

Persoanele cumpara solutii, iar un interviu de angajare nu face exceptie. Care sunt obiectivele tale de cariera si cum se potrivesc ele cu organizatia din care vrei sa faci parte?

O astfel de intrebare la un interviu de angajare poate deveni o capcana atunci cand esti o persoana prea sincera si te pierzi in detalii: concentreaza-te pe ceea ce te promoveaza! Este interesul tau sa ii spui recrutorului doar acele aspecte care te vor ajuta sa obtii jobul. Profita de disponibilitatea recrutorului la un interviu de angajare de a-ti permite sa te prezinti si argumenteaza fiecare afirmatie cu exemple realiste, detaliind informatia din CV. Obtine succesul la un interviu de angajare, pregatindu-te pentru a face fata provocarilor.

Sursa foto: www.freepik.com