Un CV complex isi are rostul atunci cand fiecare element aduce o informatie noua despre tine si te recomanda pentru jobul pe care il doresti. Sectiunile unui CV standard pot fi orientative, in sensul ca, daca nu ai facut cursuri de specializare, nu vei completa nimic la acea sectiune, fara ca acest lucru sa dauneze neaparat. Insa un curriculum vitae este cu atat mai bun cu cat te prezinta ca o persoana cu o experienta solida, atat practica, cat si teoretica, cu aptitudini necesare pentru job si cu hobbyuri care vorbesc despre alte abilitati ce iti vor folosi poate la munca.
De ce sa completezi hobby-ul in CV
Dictionarul explicativ al limbii romane defineste hobby-ul ca “ocupatie favorita a cuiva in afara profesiei”. In acest sens, nu chiar orice “ocupatie favorita” trebuie trecuta in CV, tocmai de aceea se impune alegerea unui hobby relevant pentru personalitatea ta, dar si pentru jobul dorit.
Nu orice faci in afara jobului reprezinta ceea ce inseamna un hobby. Ca sa completezi aceasta sectiune in CV, trebuie sa te orientezi catre acea ocupatie pe care o faci de placere si careia ii acorzi cat mai mult din timpul tau liber. Cu alte cuvinte, a avea un hobby care merita trecut in CV inseamna a te specializa in altceva decat educatia formala pe care o treci la sectiunea de studii din CV.
Pentru ca sa te diferentiezi de alti candidati printr-un CV mai bun, incearca sa te faci remarcat, inclusiv prin hobby:
Alege sa treci un hobby in CV, intrucat acesta poate fi comun cu pasiunea angajatorului, da o nota “umana” CV-ului si indica, in unele cazuri, aptitudini necesare si la job, deci te promoveaza in plus.