ARTICOLE

Cum te angajezi mai repede? Fa ceva diferit!

Cum te angajezi mai repede? Fa ceva diferit!

1.Tu ce faci diferit ca sa te angajezi?

Multi oameni par sa creada ca obtinerea unui loc de munca este ca si cum ai castiga la loterie – sunt recunoscatori atunci cand se intampla, dar cred ca sansele lor sunt foarte mici.

Acest lucru nu este adevarat. Daca vrei locuri de munca, le gasesti. Mai ales daca faci si ceva diferit pentru a te angaja intr-un job disponibil din piata muncii.

Ce inseamna insa diferit?

Totul incepe cu prospectarea pietei locurilor de munca fie ca iti doresti un job nou, fie ca urmaresti succesul in cariera, ori acumulare de experienta.

2. Iata cateva puncte de pornire pentru a obtine jobul dorit:

a. Nu mai gandi ca toata lumea

Multe persoane cred ca este dificil sa obtina un job. Este mai greu sa iesi din multime atunci cand sunt sute de CV-uri trimise pentru un singur loc de munca. Ai putea sa te gandesti: “Acesta este procesul, iar sansele mele de angajare sunt mici. Ce ar trebui sa fac acum?”

Tocmai acesta intrebare este esentiala – ce trebuie sa faci ca sa iesi in fata.

b. Comporta-te creativ, chiar daca nu esti

Cum arata o cautare de locuri de munca? Cauti online sau primesti joburile intr-o alerta de joburi, trimiti CV-ul si astepti. Si tot asa, la mai multe anunturi de locuri de munca in care consideri ca te-ai potrivi. Acest proces functioneaza? Da, uneori. Este creativ? Deloc. Te pune intr-o pozitie de putere? In niciun caz!

Exista mai multe cai prin care poti fi creativ. In loc sa te gandesti ca vrei un job, imagineaza-te in postura de a angaja un manager. Cum transmiti acest lucru? Un exemplu ar fi sa iti creezi o scrisoare de intentie prin care spui ca vrei sa iti angajezi un manager si creionezi cum esti tu, astfel incat respectivul “manager” sa stie daca te-ar vrea ca subordonat.

c. Fa ceva ca sa te ajuti singur

Daca nimeni nu stie ca existi, nimeni nu te va angaja. Asa ca orice fel de relationare profesionala, in mediul real sau virtual, te ajuta sa iti largesti sansele de angajare.

Ce mai poti face: lucreaza direct la continutul CV-ului tau si fa-l cat mai vizibil

d. Fii raspunsul la o necesitate a companiei

Documenteaza-te si vezi care sunt necesitatile companiei.
Dupa ce te-ai decis ce companii ai in vizor, vezi care sunt problemele acestora si cum poti sa ii ajuti si, astfel, sa obtii un job in cadrul organizatiei. Daca iti prezinti CV-ul ca pe un raspuns la necesitatile lor, angajatorii sunt mult mai receptivi.

e. Incearca sa identifici orice greseala care te impiedica sa te angajezi si sa o elimini din timp

-          Lipsa de interes si entuziasm – esti pasiv, indecis sau indiferent

-          Empatizezi doar cu ideea de bani – te intereseaza doar ofertele de locuri de munca platite foarte bine

-          Iti vorbesti de rau fostii manageri

-          Nu te uiti la intervievator cand comunici cu el

-          Nu pui deloc intrebari la interviu sau ele nu sunt relevante pentru job

-          Nu esti interesat de companie sau domeniu

 

Sursa foto: www.freepik.com