ARTICOLE

5 motive pentru care sa te muti la Timisoara

5 motive pentru care sa te muti la Timisoara

Dacă te-ai gândit vreodată să îți schimbi domiciliul, fie în căutarea unui loc de muncă mai bun sau al unui spațiu de locuit mai generos pentru noua familie, fie pentru că, pur și simplu, dorești altceva, ai putea lua în considerare oferta deloc de neglijat a Timișoarei, unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe din țară.

Centru universitar și cultural de prestigiu, orașul de pe Bega știe să fie gazdă bună pentru toți cei care ajung aici. Și, ca să te convingem că este așa, iată câteva motive pentru care ai putea să te muți la Timișoara.

1. Ai oportunități de dezvoltare a carierei

Situată în imediata apropiere a graniței cu Ungaria și Serbia, Timișoara este extrem de atractivă pentru investitorii străini, care deschid firme aici în mod constant. Domeniile care se dezvoltă dinamic și în care orașul are tradiție sunt, în special, cele legate de IT - capitala istorică a Banatului deține locul doi în țară, după București, în consultanța privind tehnologia informației - construcția de mașini, echipamente electrice și electronice.

Piața locurilor de muncă este extrem de dinamică în Timișoara, iar orașul are o rată extrem de scăzută a șomajului. Nu va fi, deci, atât de greu să îți găsești de lucru.

2. Găsești o ofertă imobiliară bogată

Piața imobiliară a Timișoarei este în plin avânt pentru că se construiește mult. În funcție de preferințe și de posibilitățile financiare, poți găsi aici, destul de ușor, spații de locuit de toate categoriile: de la garsoniere de închiriat până la apartamente de vanzare Timisoara.

Chiar dacă orașul este în plin avânt economic, prețurile imobiliarelor rămân totuși scăzute. La nivelul pieței imobiliare din marile orașe, prețurile au înregistrat creșteri semnificative. Așa stau lucrurile în București, Constanța, Brașov sau Iași. Timișoara este singurul centru regional în care prețurile au scăzut. Vești bune, deci, pentru cei ce doresc să se mute aici. 

3. Te bucuri de arta și cultura orașului

Cu un patrimoniu impresionant de muzee și galerii de artă, Timișoara este și gazdă a nenumărate festivaluri, care atrag an de an turiști din toate colțurile lumii.

Orașul însuși este, în anumite părți ale sale, un adevărat muzeu în aer liber. Palatele și monumentele arhitectonice în stil Secession, eclectic sau Art Nouveau i-au atras Timișoarei  numele de „mica Vienă”. Palatele Neptun, Neuhausz sau Lloyd, Palatul Dicasterial sau cel Baroc sunt minunate exemple ale grijii edililor din alte vremuri pentru zestrea culturală a orașului.

Ca o recunoaștere a rolului său cultural, Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturii în anul 2023.

4. Beneficiezi de cinci universități de top

Dacă vrei să-ți continui studiile la Timișoara, te poți înscrie la una din cele peste 30 de facultăți existente, care acoperă aproape toată gama de specializări. Organizația Internațională a Studenților are membri din patru continente și 70 de țări.

Alături de campusuri, bibliotecile, centrele culturale și cluburile fac viața studențească mai ușoară și mai agreabilă. Viața de noapte este și ea bine reprezentată în Timișoara - o mulțime de baruri, cluburi și restaurante își așteaptă vizitatorii în fiecare seară.

5. Descoperi oazele de verdeață ale „orașului florilor”

Timișorenii sunt îndrăgostiți de flori și verdeață. Parcurile orașului, care primesc vizitatori de toate vârstele, sunt sursa de relaxare cea mai la îndemână.

Câteva dintre ele merită menționate măcar în treacăt: parcul Regina Maria, fost Coronini, cel mai vechi parc al Timișoarei; Parcul Justiției, cu lalelele și narcisele sale, Parcul Central Anton von Scudier cu aleea personalităților, Parcul Copiilor, amplasat pe malul râului Bega, cu nenumăratele sale locuri de joacă pentru cei mici.

Dacă motivele de mai sus ți-au trezit interesul, ai putea începe să întocmești o listă cu ce ai de făcut pentru a te muta în Timișoara.

Sursa FOTO: Shutterstock