ARTICOLE

Renovarea locuintei in 7 pasi simpli

Renovarea locuintei in 7 pasi simpli

Vine un moment in care doresti sa iti imbunatatesti locuinta, insa renovarea este un proiect de durata, care te poate solicita. Data fiind amploarea lucrarilor de reparatie, incepe cu o planificare riguroasa, care sa includa estimarea costurilor, dar si pasii pe care trebuie sa ii urmezi, pentru  a nu compromite rezultatul final

Iata care sunt 7 pasi simpli pe care ii poti urma, pentru a-ti renova cu usurinta locuinta.

 

1. Evalueaza starea actuala in care se afla locuinta 

 

Indiferent daca vrei sa renovezi o casa, un apartament sau te intereseaza un proiect de amenajari curti, trebuie sa evaluezi starea in care se afla. Doar asa vei putea identifica corect zonele care au nevoie de cele mai multe reparatii si vei putea estima corect costurile.

 

2.  Hotaraste-te asupra obiectelor pe care vrei sa le pastrezi

 

Exista multe obiecte pe care le ai in propria locuinta, fie ca sunt electrocasnice, piese de mobilier sau elemente decorative. Inainte de a incepe renovarea, este bine sa te decizi asupra celor pe care le vei pastra sau le vei inlocui cu unele noi.

 

Daca obiectele la care renunti sunt in stare buna, poti incerca sa le vinzi si astfel iti suplimentezi bugetul pentru renovare.

 

 3.  Elimina umezeala

 

Umezeala este intalnita in multe cladiri, iar eliminarea ei este esentiala, pentru a preveni daunele pe care le poate produce dupa renovare. Discuta cu un specialist, daca aceasta reprezinta o problema si cauta solutii optime pentru rezolvarea ei. Refacerea izolatiei sau inlocuirea usilor si a ferestrelor iti poate fi de ajutor.

 

 4. Ocupa-te de instalatii

 

Urmatorul pas consta in verificarea instalatiilor electrice si sanitare, pentru a face reparatiile necesare. Tot acum poti verifica echipamentele utilizate pentru automatizarea locuintei, astfel incat totul sa functioneze, inainte de a trece la urmatoarea etapa.

 

 5.  Repara peretii si pardoselile

 

Iti doresti inlocuirea gresiei si a parchetului sau pur si simplu vrei sa le reconditionezi? Indiferent de situatie, este momentul sa te ocupi de pardoseala, dar si de pereti. Poti indrepta denivelarile din perete sau turna sapele pentru pardoseala. Dupa ce ai tencuit, permite locuintei sa se usuce, pentru a elimina riscul de aparitie a umiditatii.

 

 6.  Instaleaza accesoriile de iluminat, usile si ferestrele

 

Locuinta ta este aproape renovata. Trebuie sa instalezi prizele si intrerupatoarele, dar si sa schimbi ferestrele si usile, daca inlocuirea lor face parte din planul de renovare. In aceasta etapa este potrivit si sa iti conectezi utilitatile de la baie si de la bucatarie.

 

 7.  Ocupa-te de finisaje

 

Penultima etapa din renovarea locuintei consta in vopsirea peretilor, montarea placilor de ceramica si a mobilierului, dar si a parchetului. Odata ce toti acesti pasi sunt indepliniti, mai este necesara o curatenie finala, pentru ca apoi sa te ocupi de decorarea locuintei.

 

Bineinteles, nu iti poti neglija curtea, fiind momentul potrivit pentru amenajarea ei. Construieste un foisor sau o zona de relaxare, stabileste care sunt plantele pe care le doresti si cauta cele mai bune solutii pentru irigare, un sistem de irigare prin picurare fiind potrivit pentru a utiliza economic apa.

 

Este adevarat ca toti acesti pasi necesita timp si efort, motiv pentru care poti cere ajutor profesionist, daca vrei sa nu te ocupi singur de intreaga renovare.