Te-ai intrebat vreodata de ce multi copii se confrunta cu bariere lingvistice si nu pot comunica liber in engleza, in ciuda anilor de studiu din scoala? Multi parinti constientizeaza devreme nevoia unor lectii de engleza pentru copii. Si totusi, simpla memorare a vocabularului, cititul, scrisul si predarea elementelor gramaticale de baza nu vor fi intotdeauna suficiente.
Cea mai importanta este capacitatea de a comunica. Un copil ar trebui sa poata sa transmita sensul a ceea ce vrea sa spuna in engleza. Chiar daca face greseli, nu trebuie oprit din acest proces, intrucat invatarea din propriile erori este foarte eficienta.
Insa cum poate fi ajutat juniorul sa vorbeasca asemenea unui nativ? Cheia este sa creezi un mediu in care copilul sa fie expus constant la limba engleza si sa invete intr-un mod natural si distractiv! Iata cateva moduri prin care iti poti ajuta copilul sa vorbeasca engleza ca un nativ:
Specialistii sustin ca cei mici incep sa asimileze o limba straina intre 3 si 7 ani, cand creierul lor este in mod natural mai receptiv la limbaje noi. In aceasta etapa a vietii, cei mici nu doar ca pot invata o limba straina cu usurinta, ci o pot face cu o pronuntie aproape nativa. Insa poti expune copilul la engleza chiar si de la cateva luni, prin cantece, jucarii interactive sau desene animate educative in aceasta limba.
Desenele animate, filmele si emisiunile pentru copii pot fi un instrument excelent pentru dezvoltarea fluentei in limba engleza. Asa ca daca vremea nu e prea prietenoasa, folositi timpul pentru a viziona impreuna desene animate in engleza. Aceasta activitate nu este doar distractiva, ci si utila pentru familiarizarea cu pronuntia corecta.
Chiar daca la inceput copilul nu va intelege totul, va incepe sa recunoasca si sa imite anumite expresii si structuri gramaticale. Vei oberva ca va incepe rapid sa foloseasca in interactiunile zilnice noul vocabular si expresiile auzite.
Cartile sunt un instrument excelent pentru a imbunatati fluenta si vocabularul copilului tau. Citirea cu voce tare a cartilor in engleza introduce micutul in sunetul propriei voci. Dupa ce se va auzi in timpul lecturarii, va fi mai dispus sa-si exprime gandurile si sa-ti faca ideile auzite.
Incepe cu carti simple, cu imagini, si creste treptat nivelul de dificultate pe masura ce copilul avanseaza.
Citeste continuarea pe : copilul.ro