ARTICOLE

Cinci sfaturi practice pentru obtinerea unui job mai bun

Cinci sfaturi practice pentru obtinerea unui job mai bun

Fie ca iti doresti un salariu mai mare, fie ca ai ajuns in punctul in care simti nevoia unei schimbari in cariera ta, obtinerea unui serviciu mai bun ramane un obiectiv constant. In afara de o remuneratie mai mare, este important ca locul de munca sa raspunda nevoilor tale, sa iti ofere posibilitatea de a avansa si de a evolua din punct de vedere profesional.

 

Tocmai de aceea, de cele mai multe ori gasirea unui loc de munca mai bun nu este o sarcina usoara si poate deveni chiar dificila daca nu sunt respectati anumiti pasi atunci cand aplici pentru un post nou.

 

Prima impresie conteaza

In timp ce tu cauti locul de munca ideal, companiile cauta angajatul ideal. Asadar, un punct esential pentru a obtine un interviu este reprezentat de modalitatea in care alegi sa te prezinti. Primul pas este sa cauti un model CV in care sa incluzi aptitudinile, experienta si cunostintele pe care le-ai dobandit de-a lungul anilor. In plus, adapteaza CV-ul in functie de postul pentru care aplici si acorda atentie acelor detalii care te-ar putea diferentia de restul candidatilor. De asemenea, daca iti doresti sa impresionezi, ia in calcul includerea unei scrisori de intentie. In aceasta vei avea posibilitatea sa incluzi principalele motive pentru care vrei sa lucrezi in compania respectiva, dar si sa pui accent pe experienta ta.

Socializeaza si creeaza noi legaturi

Cele mai bune locuri de munca nu le vei gasi nici cautand pe internet si nici la targurile de joburi, ci prin relatiile pe care reusesti sa le construiesti. Incearca sa participi cat se poate de des la diferite conferinte, seminarii si cursuri din domeniul tau de activitate. Totodata, pastreaza legatura cu fostii manageri si colegi. Nu neaparat pentru ca vei vrea sa te intorci la locul anterior de munca, ci pentru ca acestia ar putea ajunge in pozitii cheie in alte companii unde isi vor construi noi echipe si s-ar putea sa-si doreasca sa te coopteze.

Scrie corect

Nu trebuie sa utilizezi expresii complexe si cuvinte pretentioase atunci cand iti completezi CV-ul sau raspunzi unei invitatii la interviu, ci ai grija la ortografie si scrie corect din punct de vedere gramatical. Citeste cu atentie inainte de a trimite un e-mail si, daca ai posibilitatea, roaga pe cineva sa se uite peste ceea ce ai redactat.

Ofera informatii relevante

Chiar daca scopul tau este de a impresiona, incearca sa te folosesti in CV doar de informatiile relevante si importante pentru postul la care aplici. Recrutorii primesc sute de prezentari din partea candidatilor, asadar este esential sa fie totul structurat si sa nu oferi prea multa informatie.

Completeaza toate cerintele

De cele mai multe ori, companiile nu solicita de la candidati doar un CV, ci au o serie de cerinte, precum anexarea unor certificate sau chiar scurte interviuri online ce constau in acordarea unor raspunsuri. Daca nu ai timpul necesar sa urmezi toti pasii, atunci cel mai bine este sa astepti pana ai posibilitatea sa parcurgi intreg procesul si sa nu trimiti doar CV-ul. Un astfel de gest va fi catalogat ca neseriozitate si oricat de bine ar arata prezentarea ta, s-ar putea sa nu treci de prima selectie tocmai pentru ca ai ignorat celelalte cerinte.

 

De asemenea, majoritatea companiilor revin cu un e-mail de confirmare dupa ce ai trimis CV-ul, dar, daca acest lucru nu se intampla, atunci este necesar sa soliciti tu prin telefon sau printr-un alt e-mail primirea informatiilor. In plus, la cateva zile dupa ce ai aplicat, trimite o scurta nota prin care sa le multumesti recrutorilor pentru timpul acordat si sa le ceri o reactie.

 

Sursa foto: Shutterstock