ARTICOLE

Cum abordezi un interviu telefonic

Cum abordezi un interviu telefonic
Pentru tine, ca si candidat, scopul interviului telefonic este sa obtii o intalnire fata in fata cu angajatorul. De aceea este extrem de important felul in care tratezi discutia cu recruiterul si cum reusesti sa te prezinti prin telefon.

Din ce in ce mai multi manageri de resurse umane apeleaza la interviul telefonic pentru a selecta cei mai buni candidati cu care sa se si intalneasca ulterior. Iti poti creste considerabil sansele de a obtine un interviu de angajare in acelasi birou cu angajatorul daca urmezi sugestiile de mai jos.



  • Fii pregatit sa ai mereu la indemana CV-ul, in cazul in care esti sunat. Nu risti astfel sa omiti diverse informatii importante. Totodata, tine aproape de tine si agenda cu informatiile pe care le-ai obtinut in urma documentarii cu privire la companie.
  • Asigura-te ca ai mereu bateria incarcata la telefon, ca sa nu fii luat prin surprindere.
  • Cand esti sunat, retrage-te intr-o camera sau o zona unde nu esti deranjat de zgomotele din jur si unde poti vorbi lejer. Inchide muzica, televizorul sau orice alt element care te-ar putea distrage de la discutie.
  • Ai grija sa vorbesti clar, ca sa poti fi inteles si sa nu te pierzi in detalii. Spre deosebire de un interviu fata in fata, unde poti gesticula si poti sa te exprimi si prin comunicare non-verbala, la interviul telefonic totul se reduce la cat de stapan esti pe tine, cum iti controlezi vocea si cat de bine te poti raspunde la intrebari.
  • Ia foarte in serios interviul telefonic, adesea el poate fi mai important decat unul fata in fata. Daca nu poti vorbi lejer in momentul in care esti sunat, solicita o reprogramare, cand vei fi pregatit.
  • Raspunsurile trebuie sa fie precise si sa nu divaghezi de la intrebarile recruiterului. Nu uita sa dai exemple cu privire la realizarile tale, la experienta pe care o ai, abilitatile si punctele tari.
  • Intotdeauna dupa un interviu telefonic trimite un e-mail de multumire unde sa pomenesti de punctele tale tari, astfel inca recruiterul sa te tina minte. In plus, poti solicita un feedback cu privire la felul in care acestuia i se pare ca a decurs interviul.
 
Nu uita! Intotdeauna exprima-ti entuziasmul cu privire la angajarea in companie si dorinta de a obtine acel job in mod specific.