Este foarte important ca dupa interviu sa trimiti o scrisoare de multumire intervievatorului, in care sa-i multumesti pentru sansa acordata. Chiar daca te afli la primul interviu sau esti deja obisnuit cu acestea, redactarea scrisorii de multumire poate fi coplesitoare. Iata ce trebuie sa contina o astfel de scrisoare de multumire si cum trebuie sa arate.
Scurt si la obiect
E-mailul tebuie sa fie scurt si la obiect. Acesta trebuie sa aiba maxim jumatate de pagina, sau chiar mai putin. Spre deosebire de scrisoarea de intentie, nu este necesar sa explici pe larg toate calificarile. Totul trebuie sa fie scurt si la obiect!
Cui te adresezi
Ideal este sa trimiti cate un e-mail fiecarei persoane cu care ai tinut interviul, sau cel putin persoanei de decizie, daca nu ai adresele de e-mail ale celorlalte persoane. Ideal ar fi ca in timpul interviului sa ceri cate o carte de vizita a fiecarui intervievator, pentru a avea datele de contact ale acestora.
Subliniaza-ti calitatile
In corpul scrisorii nu uita sa adaugi, pe scurt, cele mai bune calificari pe care le ai si care au fost discutate in cadrul interviului. In acest fel vei putea personaliza scrisoarea pentru fiecare intervievator, in cazul in care ai tinut mai multe interviuri in cadrul aceleiasi companii.
Nu-ti fie teama sa adaugi noi informatii
Din cauza emotiilor din timpul interviului este posibil sa uiti sa spui ceva important. Scrisoarea de multumire poate fi locul in care ai sansa sa-i comunici intervievatorului acel lucru important pe care l-ai omis.
Trimite scrisoarea imediat
Incearca sa trimiti scrisoarea cat mai repede posibil. Aceasta trebuie trimisa in maxim 48 de ore de la interviu, insa ideal este sa fie trimisa in aceeasi zi. Cu cat trimiti scrisoarea mai tarziu cu atat vei parea mai neserios in fata viitorilor angajatori.
Nu uita sa specifici ca ai urmat sfaturile primite
Daca in timpul interviului, intervievatorul ti-a dat anumite sfaturi ori ti-a recomandat sa te inscrii intr-o organizatie ori sa urmezi un curs, precizeaza in scrisoare de multumire faptul ca te-ai intersesat de cursul/organizatia respectiva sau chiar ca te-ai inscris in cadrul acestora, multumindu-i totodata pentru recomandari.
Avand in vedere aceste aspecte iti va fi mult mai usor sa scrii o scrisoare de multumire persoanlizata. Daca inca esti in pana de idei si nu stii cum sa incepi si cum sa termini o astfel de scrisoare, ti-am pregatit un model din care sa te inspiri.
Buna ziua,
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru sansa de a vorbi despre pozitia din cadrul companiei . A fost o placere sa vorbesc cu dvs. si m-am bucurat sa aflu toate detaliile despre postul de si despre compania dvs.
Informatiile primite in timpul interviului au fost deosebit de interesante.
Sunt increzator ca abilitatile mele imi vor permite sa excelez in domeniul . Cu siguranta este o pozitie pe care as fi incantat(a) sa o am.
Astept cu nerabdare informatiile privind urmatorii pasi. Va rog sa nu ezitati sa ma contactati intre timp daca aveti intrebari.
Va multumesc din nou pentru oportunitatea oferita.
Toate cele bune,