Exista cateva strategii de care este bine sa tii cont atunci cand redactezi un curriculum vitae in format offline. Daca forma on-line a CV-ului este standard si poate parea restrictiva uneori, un curriculum vitae offline iti permite sa abordezi dintr-o perspectiva orginala felul in care te prezinti.
Pentru a fi sigur ca varianta offline a unui curriculum vitae te reprezinta si te promoveaza in fata angajatorului, ia in considerare urmatoarele sugestii:
1. Un curriculum vitae scurt si explicit
Un CV offline trebuie sa fie complet diferit de o autobiografie! Gandeste-te ce te reprezinta in cazul jobului pentru care trimiti un curriculum vitae si fii concis in prezentare. Rezuma punctele principale ale carierei si realizarile in cuvinte putine, dar edificatoare. Poti opta pentru doua versiuni ale aceluiasi curriculum vitae:
2. Curriculum vitae cu aspect atragator
Mesajul pe care CV-ul tau trebuie sa il transmita este ca “reprezinta un profesionist”. Pentru un curriculum vitae cu aspect practic si in acelasi timp profesionist tine cont de urmatoarele:
3. Completeaza in curriculum vitae obiectivul de cariera
Redacteaza in curriculum vitae maximum trei propozitii scurte despre ce doresti sa realizezi la nivel profesional si ce anume te determina sa solicitii jobul pentru care trimiti CV-ul.
4. Sectiuni din curriculum vitae care trebuie dezvoltate
Formatul oricarui curriculum vitae trebuie sa includa urmatoarele sectiuni:
In functie de punctele forte pe care le ai si de jobul pe care il tintesti, organizeaza-ti sectiunile in curriculum vitae astfel incat sa iti scoata in evidenta calitatile si sa estompeze punctele slabe.
5. Cum redactezi experienta in curriculum vitae
Enumereaza in CV firmele la care ai lucrat, functiile si perioada de angajare, din prezent catre trecut. Mentioneaza orice este relevant, chiar daca ai avut locuri de munca part-time sau ai facut voluntariat. Totodata, subliniaza orice promovare in functie, acest aspect va scoate in evidenta in curriculum vitae capacitatea ta de asumare a unor grade de raspundere superioare.
6. Aptitudini si realizari
Descrie in curriculum vitae realizarile folosind cuvinte dinamice, precum proiectat, condus, redus, simplificat. Scoate in evidenta in CV ceea ce ai realizat, nu ceea ce ai avut posibilitatea sa realizezi. Enumera realizarile referitoare la functiile mentionate in sectiunea "Experienta".
In ceea ce priveste aptitudinile, subliniaza acele abilitati care sunt edificatoare pentru jobul pentru care trimiti curriculum vitae.
7. Scrie cel putin doua curriculum vitae.
Redacteaza un curriculum vitae traditional, folosind ideile prezentate anterior si un CV original, care sa iti reflecte stilul personal. Cea de-a doua varianta de curriculum vitae iti poate stimula imaginatia si te determina sa punctezi altfel punctele tari.
Nu uita! Pentru locuri de munca diverse, intocmeste CV-uri diferite, adaptate la specificul fiecarui job.
8. Roaga cel putin doua persoane sa citeasca versiunea finala a CV-ului
Selecteaza doi prieteni cu simt critic si roaga-i sa iti priveasca obiectiv curriculum vitae. Nu trimite niciodata la angajator un curriculum vitae cu greseli de ortografie, dactilografie sau de orice alta natura.
9. Ataseaza intotdeauna o scrisoare de intentie la curriculum vitae
In acest fel poti solicita efectiv jobul dorit. Scrisoarea de intentie iti ofera spatiul pentru a expune motivele pentru care doresti jobul, iar curriculum vitae va avea efect de sustinere a demersului.