Redactarea unui CV poate reprezenta o adevarata bataie de cap daca esti student sau proaspat absolvent si nu ai experienta in munca. Lipsa experientei este principalul motiv pentru care un student ezita in fata scrierii CV-ului. Totusi, daca esti in aceasta situatie, gandeste-te ca atat timp cat exista joburi pentru studenti sau proaspat absolventi, angajatorii se asteapta sa nu regaseasca experienta in CV-ul tau.
Un CV pentru entry-level nu inseamna neaparat penurie de informatii, dar nici nu trebuie sa reproduca istoria vietii tale. Incearca sa punctezi in CV ceea ce cauta angajatorii, ceea ce raspunde afirmativ la intrebarea: acest candidat va adauga valoare companiei mele?
Ai grija sa nu omiti nimic din continutul obligatoriu al unui CV pentru entry-level:
Inainte de a incepe sa iti scrii CV-ul, analizeaza nu doar ce oferte de locuri de munca sunt pe piata, ci si ce abilitati se cer in mod obisnuit. Daca ai senzatia ca nu ai suficiente cunostinte sa “umpli” un CV, iata cateva elemente cu care iti poti imbunatati prezentarea:
Exprimarea si asezarea in pagina conteaza la fel de mult ca si continutul unui CV si spune multe despre tine. CV-ul trebuie sa fie usor de citit si de inteles si, mai important, usor de tinut minte. Un pic de originalitate face diferenta.
Ce sa nu faci in CV: nu exagera, nu folosi termeni pe care nu esti sigur si nu te pierde in introduceri interminabile. Treci la subiect si pune accentul in CV pe abilitati si pe ce vrei de la cariera ta.
De retinut este faptul ca un CV entry-level este necesar nu doar atunci cand pornesti la drum la sfarsitul facultatii, ci si atunci cand doresti sa schimbi domeniul in care lucrezi si sa o incepi o noua cariera.