Din ce in ce mai multe companii care au oferte de locuri de munca au inceput sa utilizeze interviul de angajare online ca pe o prima forma de evaluare a candidatului. Atunci cand aplici cu CV-ul si scrisoarea de intentie pentru un job, esti invitat sa raspunzi unui interviu de angajare online.
Cum abordezi o astfel de metoda de cunoastere/evaluare? Cat de important este interviul online si cu ce difera un interviu online de un interviu de angajare clasic? Citeste raspunsurile la aceste intrebari mai jos, pentru a trece cu brio de toate tipurile de interviuri de angajare si de a obtine jobul dorit.
1. Seriozitate in toate… de la CV la interviul de angajare online
Modul de abordare a interviului de angajare online si a tuturor interactiunilor cu angajatorul trebuie tratat cu seriozitate, deoarece reflecta imaginea ca viitor angajat si poate reprezenta un plus pentru a obtine jobul sau, din contra, un minus, daca nu dai importanta intrebarilor din interviul online.
Interviul de angajare online:
2. Interviul online, la fel de important ca si CV-ul
Interviul de angajare online are importanta unei prime intalniri cu angajatorul. Compania cu oferte de locuri de munca care apeleaza la o astfel de metoda de selectie iti ofera oportunitatea de a trece de granitele unui model de CV si de a raspunde liber unor intrebarilor.
Prin interviul de angajare online recrutorul doreste sa afle:
Atentie! Angajatorul te poate intreba, in cadrul interviului de angajare online, despre ablitatile de operare PC. Multi candidati raspund la aceasta intrebare de multe ori gresit, asa cum o fac uneori si in completarea sectiunii din curriculum vitae: “Da, am abilitati” sau pur si simplu “Da”. Printr-o astfel de intrebare a interviului de angajare online compania recrutoare doreste sa iti cunoasca abilitatile concrete de operare a PC-ul, mai precis programele pe care stii sa le folosesti optim pentru a efectua jobul pentru care esti angajat.
Interviul de angajare online este o forma de selectie si recrutare pe care angajatorii o folosesc din ce in ce mai des, de aceea este bine sa iei in serios o astfel de intalnire “neconventionala”.