1. Iti place cum arata CV-ul tau? Nu este o intrebare prin care se aduce vreo acuzatie, ci pur si simplu un semnal pentru cei care vor sa se angajeze. Pentru ca un CV sa arate bine si sa fie remarcat, este nevoie de un prim pas major si, in acelasi timp, usor de facut:
Este cea mai comuna sugestie a angajatorilor si pe care ti-o recomandam sa o iei in serios, mai ales ca risti sa fii eliminat din cursa pentru job dintr-un astfel de motiv.
Actualizarea CV-ului inseamna sa il editezi in cont, sa adaugi lucruri pe care le-ai facut/obtinut in ultimele luni si, totodata, sa te gandesti daca vrei ca sa fii gasit la cautarea in baza de date. Ia in considerare sa completezi campurile optionale, astfel incat CV-ul tau sa fie gasit de angajatori.
CV-ul tau trebuie sa fie usor de citit si sa aiba un aspect placut. Elimina detaliile nerelevante, pastreaza ceea ce te recomanda mai bine si scrie CV-ul intr-un limbaj clar, cat mai succint.
2. Cum iti faci un CV mai atragator – ce alte sugestii iti dau angajatorii
Ca orice document prin care te prezinti, un curriculum vitae poate fi in permanenta imbunatatit. Dar acest lucru inseamna sa privesti CV-ul tau de acum detasat, ca si cum ai fi un angajator care nu vrea sa faca niciun compromis.
- Completeaza toate campurile din CV cu simt de raspundere. Acest lucru presupune sa scrii corect si sa dai informatii clare si relevante despre responsabilitatile tale, realizarile, studiile si abilitatile pe care le ai.
- Daca iti incarci CV-ul, alege un format in care sa poti sa treci detalii care conteaza, dar fara sa umpli pagini intregi. Spre exemplu, formatul de CV Europass te poate ajuta sa iti structurezi foarte bine informatia pe care vrei sa o transmiti, insa sectiunile sunt prea detaliate si cuprind prea multe pagini. Incearca sa pastrezi doar ceea ce conteaza pentru jobul pe care il ai in vizor si sa renunti la formularul greoi. Sunt prea putini angajatori care prefera un astfel de format de CV, rolul lui este de standardizare pentru joburile din structurile institutiilor europene.
- Este recomandata adaptarea CV-ului la anuntul pentru care aplici. Impusti astfel doi iepuri dintr-odata: iti actualizezi CV-ul si te prezinti folosind termenii cheie ai anuntului, astfel incat angajatorul te va gasi usor la cautare.
- Atunci cand iti redactezi sectiunea de abilitati, sustine fiecare afirmatie printr-un exemplu concret. Iti dovedesti capacitatea de negociere prin actiunile zilnice de acest fel pe care le intreprinzi cu clientii la actualul job sau orice alta abilitate pe care vrei sa o scoti in evidenta si poate fi un punct in plus pentru job.
- Ce nu ai inclus? Cand iti actualizezi CV-ul, nu ezita sa treci proiecte la care lucrezi, chiar daca ele nu sunt realizate complet. Peste jumatate dintre candidati lasa deoparte anumite proiecte/realizari doar pentru ca nu au fost finalizate 100%. Totusi, expertiza este obtinuta prin faptul ca ai lucrat deja la ceea ce prezinti, asa ca nu ezita sa folosesti cele mai actuale informatii in CV.
Cum arata CV-ul tau? Poate fi gasit la cautare? Incepe prin a acorda mai mult timp actualizarii si redactarii lui si vei vedea diferenta in curand.
sursa foto: www.pexels.com