Asistent in brokeraj este o afacere potrivita pentru cei care isi doresc sa fie propriii sefi, fara a mai lucra la program fix, pentru salarii nesatisfacatoare. O cariera de asistent in brokeraj este potrivita atat pentru cei care se afla la inceput de drum in propriul business, cat si pentru cei care detin deja o afacere compatibila cu acest domeniu, pe care vor sa o extinda.
Cine poate deveni asistent in brokeraj
Fie ca ai decis ca este momentul sa devii propriul sef, fie ca detii o afacere sau chiar un job care ti-ar permite sa desfasori in paralel activitatea de asistent in brokeraj, calea catre succes iti este deschisa.
Aceasta cariera este compatibila cu societatile comerciale ce furnizeaza produse sau servicii si care, in paralel, pot vinde polite de asigurare clientilor care le trec pragul. Desi a avea deja un business care iti deschide usi este un avantaj, si un asistent in brokeraj aflat la inceput de drum isi poate forma propria retea de clienti pentru polite de asigurare.
A avea deja un business atunci cand devii asistent in brokeraj este un avantaj si pentru ca scapi de toata bataia de cap generata de infiintarea unei firme, de gasirea unui spatiu in care sa iti desfasori activitatea sau a unui contabil priceput; singurele tale griji vor fi sa adaugi cod CAEN 6622 - activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari pe lista activitatilor desfasurate de firma ta si sa vinzi cat mai multe polite, pentru a putea obtine profit.
Ce face un asistent in brokeraj
A fi asistent in brokeraj inseamna sa intermediezi vanzarea de polite de asigurare pentru brokerul de asigurare/reasigurare, in schimbul unui comision avantajos.
Poti fi asistent in brokeraj si ca persoana fizica, si ca persoana juridica, in baza unui contract cu un broker de asigurare/reasigurare ce te imputerniceste sa intreprinzi activitati de indeplinire a mandatului de brokeraj.
Sarcinile unui asistent in brokeraj sunt sa identifice un segment de persoane fizice si juridice asigurabile, sa inainteze oferte de polite de asigurare, sa negocieze si sa incheie contracte de asigurare, in schimbul unui comision stabilit prin contractul de asistenta.
Poti fi asistent in brokeraj part time, daca activitatea ta este conditionata de alte responsabilitati, pentru a-ti asigura un venit suplimentar. Cei mai multi asistenti in brokeraj au inceput, de altfel, aceasta activitate part time, pentru a-si suplimenta veniturile, iar in timp au trecut la program full-time.
Responsabilitatile unui asistent in brokeraj sunt:
- prospectarea pietei pentru identificarea de clienti noi pentru cresterea cotei de piata a serviciilor si produselor companiei
- promovarea si vanzarea produselor brokerului
- participarea in mod activ la realizarea targetului lunar
- oferirea de asistenta si consultanta clientilor din portofoliu inainte si dupa vanzarea politei
- crearea si mentinerea unei imagini favorabile a companiei.
Avantajele ocupatiei de asistent in brokeraj
Daca alegi sa fii asistent in brokeraj ca activitate suplimentara, este o metoda potrivita de a-ti spori veniturile, fie ca persoana fizica, fie ca persoana juridica.
Flexibilitatea programului este unul dintre avantajele majore, pentru ca nu este nevoie sa faci cereri de concediu sau de zile libere atunci cand situatia o impune, ci doar sa iti programezi intalnirile in momentele cele mai convenabile pentru tine.
A deveni asistent in brokeraj nu presupune o investitie financiara majora si nici prezenta fizica intr-un birou, la program fix. Trebuie doar sa obtii o calificare de asistent in brokeraj in urma unui curs online si a unui examen de calificare profesionala in domeniul asigurarilor (CPA).
Poti lucra, desigur, intr-un birou, daca alegi sa o faci, insa o poti face si remote, daca ai un laptop, acces la internet si o imprimanta, atat timp cat iti poti atinge targetul pe care doresti sa ti-l atingi.
Cum stii daca esti potrivit pentru a fi asistent in brokeraj
Persoanele fizice care vor sa devina asistent in brokeraj isi pot face singure evaluarea privind compatibilitatea cu aceasta ocupatie.
Trasaturile care pot defini un bun asistent in brokeraj sunt:
- spiritul antreprenorial
- abilitatile de negocere
- ambitia si dorinta de afirmare
- o personalitate deschisa si comunicativa
- capacitatea de a intelege nevoile clientilor
- capacitatea de a gasi solutiile ideale pentru fiecare client.
Daca ai deja un business si te intrebi daca ar fi compatibil cu activitatea de asistent in brokeraj, iata o lista de afaceri care s-ar potrivi de minune:
- service auto (poti oferi clientilor posibilitatea de a incheia polite RCA si CASCO direct la service)
- statie ITP (Inspectia Tehnica Periodica a masinii nu se poate face fara asigurare RCA valabila, iar tu le poti oferi clientilor posibilitatea de a le face pe toate intr-un singur loc)
- spalatorie auto
- evaluator de bunuri imobile si mobile
- vanzari auto noi/second hand
- societate de leasing
- agentie de turism
- agentie imobiliara.
Conditiile minime pentru a deveni asistent in brokeraj sunt:
- certificat de atestare profesionala
- absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat
- cazier judiciar fara infractiuni contra patrimoniului sau prevazute de legislatia financiar-fiscala
- o reputatie buna.
Cati bani poti castiga ca asistent in brokeraj
Un asistent in brokeraj isi desfasoara activitatea contra unui comision pentru politele incheiate.
Comisionul reprezinta un procent din prima asigurare intermediata. Mira Solutions Broker ofera comisioane atractive inca de la inceput, iar ca asistent vei primi acces intr-un sistem ce iti permite sa iti maresti constant comisioanele, in functie de rezultate. Structura portofoliului poate fi imbogatita in permanenta, prin diversificarea tipurilor de produse intermediate.
Castigurile unui asistent de brokeraj sunt imediate si direct proportionale cu timpul alocat, interesul si volumul de munca.