Despre libertatea lucrului de acasă aș putea scrie non stop și tot nu m-aș sătura. Cel mai bun job e cel de acasă. Sunt liberă în mișcare, fără stres, lucrez de unde vreau și cum vreau. Chiar acum lucrez de la barul unui hotel din Bulgaria, nu de alta, dar e fain să fii mereu în concediu. Apropo de concediu, în freelancing, concediul nu este doar în august sau iulie ci e oricând ai tu chef.
Asta îmi place cel mai mult. Libertatea de a face ce vreau. Nu doar că fac ce vreau, dar jobul este și o pasiune, programul e al meu, iar banii sunt pe măsură. Mă bucur de câștiguri financiare faine, fără compromisul gustului, cum s-ar spune.
Ce-i drept, toată libertatea aceasta, nu știu dacă aș fi avut-o dacă nu ar fi fost băieții de la Libertate.init. Ei mi-au deschis ușa spre libertate, iar eu am pășit timidă la început, dar apoi pas cu pas, fiind susținută din ambele părți, am învățat să pășesc singură spre lumea libertății. Acum aș putea spune că dansez, nu doar că pășesc, am învățat pașii de la maeștri și mă bucur în fiecare moment de noua mea viață.
Când i-am cunoscut pe Cristi și Raul, lucram deja de ceva ani la o multinațională din Cluj și era relativ bine. Oameni faini, program normal, bani suficienți cât să mă întrețin și să mai ies la o bere, două. Însă era ceva ce lipsea, ceva ce nu aveam la jobul clasic, era vorba de libertatea de mișcare. Vrând, nevrând eram forțată să fiu mereu aptă pentru un program ales de altcineva, să lucrez în echipă și toate acele treburi de pă la birou. Era fain, dar nu era de mine. Eu sunt o fire liberă și non-conformistă, îmi place să mă aventurez și îmi place să fiu cumva mereu în mișcare. Sunt dedicată vieții de ”artist hoinar”, chiar dacă lucrez în IT. Doar că, deși îmi doream nu aveam eu curajul să fac asta, să lucrez de capu’ meu.
A lucra pe cont propriu e o provocare și nu e pentru oricine. Sper să nu se interpreteze ce spun acum, dar așa este. Să fii liber, fără program și fără șef, dar cu toate acestea să lucrezi din drag și cu disciplină nu e tocmai treabă ușoară. Ai tendința să amâni, să dormi prea mult sau să te pui la somn prea târziu, chiar uneori zici că las că am timp să lucrez sau pur și simplu se întâmplă să ai zile când te simți de parcă nu te duce capu și nu poți funcționa. E perfect normal, dar e nevoie de maturitate profesională pentru a delimita stările conflictuale și pentru a fi responsabil. Ești propriul tău șef, iar asta e cea mai mare provocare.
Gândește-te că a fi freelancer, e precum prietenia dintre doi căței care acum se întâlnesc pentru prima dată. Sunt timizi sau agresivi (depinde de caracterul personal), se miros așa superficial și au nevoie de timp pentru a prinde încredere unul în celălalt. Adică, au nevoie să se simtă în siguranță. Nu doar ei, ci noi toți. Noi oamenii avem nevoie de siguranță și ne e frică să credem că există siguranță în libertate. Însă există, există, există! Există siguranță în libertate și ai nevoie să crezi asta, dar mai întâi ai nevoie să crezi în tine și în talentul tău. Dacă nu reușești să faci asta, scrie-le băieților de la Libertate.init și crede-mă pe cuvânt că te vor ajuta ei să ai încredere în tine, să gestionezi stările conflictuale, call-urile pentru următoarele proiecte și multe altele. Dar mai ales te vor susține și te vor ghida pas cu pas spre o viață de artist în IT.
Bucură-te de libertate, bucură-te de tine și de ceea ce știi să faci tu cel mai bine! Dacă vrei să vezi cum te pot ajuta și pe tine cei de la Libertate.init, acceseaza site-ul https://libertateinit.ro