- Comunicate de presa
- Aparitii media
Ghid de utilizare a sefului
Postat de Cotidianul, Alexandra Badicioiu la data de 28 septembrie 2005
Miercuri e ziua cea mai potrivita pentru o marire de salariu, iar martea sefii accepta mai usor vestile rele. Desi fiecare angajat are impresia ca seful lui este unic, un studiu recent a descoperit citeva fixuri in comportamentul celor in functii de conducere.Sefii au o psihologie speciala in fiecare zi din saptamina lucratoare, conform unui studiu realizat in Marea Britanie. Specialistii romani cred insa ca punctele vulnerabile din atitudinea sefului trebuie cautate in functie de graficul activitatii.
Indreptar al angajatului
Majoritatea celor din functii de conducere vor semna luni o cerere de concediu, cu strategia de a-si face angajatul sa se simta optimist la inceputul saptaminii. ¿Lunea, indiferent de natura muncii, putem vorbi de o anumita perioada de ¿incalzire a motoarelor¿, chiar daca functionam pe baza unor automatisme, e necesar un timp de adaptare si integrare pe limba saptaminii respective: iti vezi ¿to do list-ul¿, iti studiezi etapele de lucru ale saptaminii, prioritizezi, dupa care iti croiesti drum printre sarcini importante si urgente¿, spune Eugen Dumbrava, specialist in psihologia corporativa. Marti e ziua in care sefii accepta mai usor vestile rele, pentru ca, in opinia acestora, este preferabil sa auda raul la inceputul saptaminii, pentru a avea timp sa rezolve situatia. La mijlocul saptaminii, in special dupa-amiaza, managerii sint deschisi sa ofere promovari, salarii mai mari sau sa asculte cu atentie propunerile si ideile noi. In ultima zi lucratoare, deciziile sint luate mai repede, iar solicitarile de a pleca mai devreme de la serviciu ale angajatilor sint acceptate in 99% dintre cazuri.
Oboseala relaxata
Specialistii romani cred ca pentru a gasi slabiciunile din comportamentul sefului, important este mai degraba ciclul activitatii, decit ziua saptaminii. ¿Exista o ciclicitate pe parcursul unei zile de lucru, ca de altfel si in cursul unei saptamini. Curba de randament este ascendenta in prima parte, urmata de un platou si apoi coboara, urmind sa urce iar. Asa se intimpla si in timpul unei zile de lucru: in prima parte a zilei sintem odihniti, creste randamentul din ce in ce mai mult, ne mentinem la un grad inalt de mobilizare si performanta, dupa care obosim si incepem sa ne relaxam¿, explica Adina Popescu-Neveanu, specialist in recrutare si selectie. In ceea ce priveste seful insa, acest ciclu poate avea unele schimbari, pentru ca pozitia ierarhica influenteaza comportamentul de munca. ¿E bine ca angajatii sa-si formeze deprinderi de a citi fata sefului si sa raspunda in ton cu aceasta, daca vor sa obtina ceva sau daca vor sa fie intelesi¿, crede si Eugen Dumbrava. ¿Daca am tine cont de aceasta curba de randament, este posibil ca o mare parte dintre conflicte sa se poata evita. In conditiile in care virful de randament este miercurea, este bine sa se valorifice acest lucru, insa trebuie avut grija sa nu se ajunga la o supraincarcare de activitate, sa nu mai poata face fata si astfel sa se ajunga la conflicte¿, adauga Adina Popescu. ¿
Lacrimi de munca
De cele mai multe ori, mediul autohton de lucru inseamna circoteli din partea colegilor, conform unui sondaj realizat pe Myjob.ro. Intrebati cu ce seamana atmosfera de la biroul lor, peste 37% dintre angajati si-au adus aminte de ¿Cronica circotasilor¿, pe urmatoarele locuri clasindu-se ¿Ziua Judecatii¿ si ¿Big Brother¿. Organizatiile romanesti fac loc insa si pentru aspecte mai inedite, cum ar fi ¿Vinatorii de mituri¿ sau ¿Lacrimi de iubire¿.
Contact
Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!
Pentru parteneriate:
0743 049 958
Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti