< Inapoi la Stiri

Scrisoarea de intentie - un as in maneca

Postat de Myjob la data de 12 decembrie 2006

10 motive pentru care iti trebuie o scrisoare de intentie.

Scrisoarea de intentie contine motivatia, calificarile si exprima disponibilitatile tale fata de firma la care intentionezi sa te angajezi, intr-un format concis si atractiv. Este prima ta sansa sa faci o impresie buna, iar o scrisoare conceputa exclusiv pentru firma respectiva arata interesul deosebit pe care il acorzi acesteia. CV-ul tau poate da o multime de informatii, locuri in care ai lucrat, toate studiile terminate ?etc, dar scrisoarea de intentie trebuie sa-l faca pe cititor sa se gindesca un minut in plus sa te aleaga pe tine si nu pe oricare alt candidat.

1. Chiar trebuie sa scrii o scrisoare de intentie ?
Bineinteles ! Asa cum niciodata nu trebuie sa te duci undeva neanuntat, CV-ul tau nu trebuie sa apara niciodata singur pe masa unui angajator. Scrisoarea de intentie este prima modalitate de a te prezenta, de a-ti arata principalele calitati care te fac un candidat favorit pentru jobul solicitat.

2. Personalizeaz-o pentru firma respectiva !
Oricine poate lua o scrisoare de intentie ?standard? pe care sa o trimita si sa spere ca va fi invitat la interviu. In loc sa faci asa, mai stai citeva minute si scrie ceva legat direct de firma respectiva pentru a-ti arata interesul. Scrie un motiv special pentru care vrei jobul, mentioneaza un departament, un proiect al firmei la care ai vrea sa participi. Arata ca ti-ai facut temele. Adreseaza scrisoarea direct unei anumite persoane daca e posibil.

3. De ce sa trimiti si o scrisoare si un CV ?
Scrisorile de intentie trebuie sa fie clare si la obiect. Sa contina titlul jobului solicitat, citeva motive pentru care experienta ta profesionala te-ar ajuta si citeva puncte forte ale carierei tale.

4. Scoate-ti in evidenta realizarile !
Poti fi un om exceptional dar potentialii angajatori vor sa stie exact de ce ar trebui sa te ia in echipa. Lauda-te un pic ! Da citeva exemple de realizari in fostele tale joburi care crezi ca ar impresiona. Ai crescut niste vinzari cu 50% ? Ai negociat niste imprumuturi ? Ai initiat niste programe de pregatire care au dat rezultate ?

5. Scrie-ti intentiile si calificarile la vedere.
Daca te astepti ca un sef de personal sa bajbaie printr-o multime de informatii date intr-o scrisoare de intentie pentru a-si da seama de ce a fost trimisa, te inseli, nu se va intimpla niciodata.


Citeste continuarea articolului

Program de lucru flexibil. Ba nu - ba da. Ba da - ba nu?

Intrand in UE vom intra si in lumea noilor concepte si preocupari ale fortei de munca si ale angajatorilor din aceasta zona. Balanta munca-viata - armonizarea muncii cu timpul liber, raspandirea ofertelor de program de lucru flexibil nu sunt deloc subiecte superflue.

Mergand pe ideea asigurarii unei mai bune corelari munca-viata (work-life - conform conceptului modenr al armonizarii celor doua principale domenii care ocupa o zi obisnuita in viata unei persoane aflate la varsta activa) a fost o surpriza pentru specialistii britanici sa constate ca angajatii au fost la inceput reticenti sau chiar speriati de ideea adoptarii unui program de lucuru flexibil - se temeau de o posibila marginalizare.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti