Ungaria impune restrictii angajatilor romani
Postat de Myjob la data de 21 decembrie 2006
Ungaria impune restrictii romanilor si bulgarilor care doresc sa se angajeze in aceasta republica dupa 1 ianuarie 2007. Ungaria a devenit astfel prima dintre tarile care au aderat la Uniunea Europeana in 2004, alaturi de numeroase state foste comuniste, care impune restrictii pe piata muncii pentru noile membre.Guvernul ungar va garanta angajarea conform unei liste cu 219 domenii: in sectoare precum alimentatie, textile si constructii, insa cei din alte categorii nu vor primi toti permise de munca, a declarat purtatoarea de cuvant a Guvernului, Emese Danks pentru Reuters. Lista aceasta este varianta extinsa de la 140 de profesii lasate initial ¿la liber¿, dupa nemultumirea exprimata de cetatenii romani de origine maghiara.
Ungaria aplica, insa, o masura care a nemultumit-o profund cand i-a fost aplicata ei insesi in 2004, la aderarea Ungariei la UE.
Citeste continuarea articolului
De ce va descurajeaza colegii de la jobul "de vis"
Cand va ganditi sa schimbati locul de munca si cariera trebuie sa vorbiti cu oameni care lucreaza in domeniu respectiv. Exista mai multe feluri in care puteti lua legatura cu astfel de persoane: puteti sa va inscrieti in asociatii profesionale, puteti sa mergeti la evenimente organizate de si pentru cei care lucreaza in breasla, puteti merge la interviuri, puteti cere sfaturi online pe forumuri de specialitate.
Daca va asteptati ca toata lumea sa va primeasca cu bratele deschise si sa va ofere acele informatii care sa va determine sa va schimbati cariera, va indreptati spre o mare dezamagire. Exista doua tipuri de persoane de la care puteti primi sfaturi: cei care va pot ¿da aripi¿ prin felul in care prezinta informatiile si cei care va pot ¿taia aripile¿. In cazul in care in urma unei discutii cu un expert in domeniul in care dumneavoastra vreti sa intrati, ramaneti dezamagit, frustrat si cu impresia ca aceasta noua cariera nu vi se potriveste, trebuie sa priviti feedback-ul primit cu maturitate. Adesea persoanele experimentate pot sa transmita informatii eronate filtrate prin prisma experietelor personale. Inainte de a crede tot ce vi se spune trebuie sa aveti in vedere cateva tipuri de probleme care pot sa ii impiedice pe ¿experti¿ sa va ajute.
Expertii au nevoie sa se simta speciali
Daca ii intrebati, multi dintre angajatii de succes pot sa va spuna ca au reusit in cariera prin multa munca si efort. Sacrificiile pe care le-au facut au fost dublate de talent si carisma. Va vor spune ca desi, teoretic, este posibil ca dumneavoastra sa obtineti aceleasi rezultate mai repede, practic, va va fi imposibil.
Cand vorbiti cu un astfel de expert tineti minte acest lucru, chiar daca din punct de vedere obiectiv s-ar putea sa fiti mult mai motivat sa obtineti rezultate bune. Nu spuneti expertului ca vreti sa obtineti un job asemanator cu al lui.
Expertii au probleme
Cineva care se zbate in cariera este posibil sa fi muncit ani de zile pentru a obtine un succes si o recunoastere pe care nici in prezent nu le are. O astfel de persoana va incerca sa va ajute spunandu-va ca 80% din cei care intra in industria sa renunta pe parcurs. Nu descurajati. Este posibil ca aceasta informatie sa fie adevarata. Statisticile arata ca o persoana activa a secolului 21 schimba pana la sase cariere. Cu alte cuvinte, este posibil sa va schimbati orientarea profesionala de inca cinci ori. Normal este sa incercati si sa descoperiti in ce fel va avantajeaza noua cariera.
Oricine doreste sa ajunga cat mai sus, cel mai sus, in domeniul sau. Daca un expert se chinuie de ani de zile sa ajunga acolo, el nu va intelege niciodata cum un novice ca dumneavoastra poate face acest lucru intr-un timp mai scurt.
Citeste continuarea articolului
Contact
Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!
Pentru parteneriate:
0743 049 958
Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti