ARTICOLE

Importanta unui teambuilding atat pentru angajatori cat si pentru angajati

Importanta unui teambuilding atat pentru angajatori cat si pentru angajati

Importanta unui teambuilding este intens discutata atat de angajatori cat si de catre angajati. Parerile sunt intotdeauna impartite, insa este sau nu teambuildingul important pentru o companie? Dar pentru angajati? Te invitam sa afli de ce este important acest eveniment si cum sunt afectati angajatii dar si compania.

Importanta unui teambuilding pentru companie

Teambuildingul este esential pentru o companie care isi doreste angajati productivi care sa colaboreze in permanenta unii cu altii. De fapt, acesta este scopul unui teambuilding. Oamenii au sansa de a se cunoaste mai bine, de a interactiona intr-un alt mediu decat cel de la birou, si de a se imprieteni.

In teambuildinguri au loc diverse activitati care au scopul de a-i face pe oameni sa lucreze impreuna. Astfel, colegi care lucrau in departamente diferite si nu interactionau in mod normal au ocazia sa lucreze impreuna. Astfel, se creaza o echipa mai unita, care va continua sa colaboreze si la birou. In plus, in urma acestor activitati angajatii leaga relatii bazate pe incredere si respect.
Un alt avantaj al teambuildingului este ca reduce stresul din randul angajatilor crescand in schimb nivelul de energie si odata cu el productivitatea companiei.

Importanta unui teambuilding pentru angajati

Increderea este piatra de temelie atat in viata personala cat si in cea profesionala. In momentul in care angajatii au incredere unii in altii si ajung sa se cunoasca si in alt mediu decat biroul, se vor simti mai bine la locul de munca. Moralul acestora va creste si vor interactiona mai mult intre ei pentru rezolvarea problemelor.

In plus, relatia cu superiorii poate fi vizibil imbunatatita in momentul in care angajatii ii cunosc si in alt mediu, nu doar in cel de la birou in care tot timpul par incruntati. In momentul in care-i vad cantand karaoke sau participand la diverse jocuri isi dau seama ca si acestia pot fi umani, iar relatiile angajat-manager devin mai deschise.

Este cunoscut faptul ca lipsa increderii duce la un mediu de lucru ostil, in care conflictele sunt la ordinea zilei.

Angajatii care participa la construirea unei echipe si interactioneaza unii cu altii au tendinta de a cere si alte opinii la locul de munca si de a lucra mai bine in echipa. Echipele care comunica si colaboreaza bine sunt mai eficiente si reusesc sa gaseasca solutii creative la problemele aparute pe parcurs.

Desigur, in orice companie exista acei angajati care nu vor sa participe la teambuilding din diverse motive. Acestia considera ca un teambuilding nu are cum sa le influenteze modul de a lucra sau comunicarea cu managerii ori colegii, insa lucrurile nu stau chiar asa.

Pe langa faptul ca acestia vor veni in continuare la munca, in timp ce restul companiei este la munte sau la mare, in timp vor exista repercusiuni pe care acestia trebuie sa le suporte. Colegii ii pot privi cu suspiciune, iar increderea in acestia nu va creste. Din contra, va scadea. La fel vor fi priviti si de superiori, care de cele mai multe ori considera ca aceste persoane nu apreciaza compania pentru care lucreaza, dar nici eforturile lor de a imbunatati modul de lucru cu angajatii.
De cele mai multe ori, pentru acesti angajati, relatiile cu cei din jur devin tot mai reci, se creeaza frustrari si tensiuni la locul de munca.