Hai sa cunosti UiPath

ARTICOLE

Hai sa cunosti UiPath

Hai sa cunosti UiPath

Dacă ești în căutare de job sau dacă, pur și simplu, stai cu ochii pe piața de recrutare din România și încă n-ai aflat cine este prima și singura companie unicorn de la noi, trebuie să citești neapărat povestea noastră!

 Ne numim UiPath și da, suntem unicorni. Ceea ce înseamnă că am primit o evaluare de peste 1 miliard de dolari. Stai, asta era în luna martie 2018 și între timp evaluarea noastră a crescut de 3 ori. Ai citit corect, 3 miliarde USD!

 Cum am atins această performanță? Hai să-ți povestim.

 UiPath a luat naștere în 2015 pe fundația unei companii de software outsourcing pornite în 2005 în București de doi români, Daniel Dines și Marius Tîrcă.

 Scuze, te deranjează romgleza noastră? Ei bine, în domeniul în care noi activăm am constatat că există niște termeni greu de echivalat în română. Bear with us ☺

 Să ne întoarcem la Daniel și Marius, care alături de o echipă de oameni foarte tineri – mai toți ingineri și inginere de software – făceau programe ce se vindeau pe piața globală. Și acum sunt folosite linii de cod făcute pe atunci în diverse programe pe care companii ca Microsoft, Adobe, IBM le folosesc!

 În 2012, cei doi au sesizat oportunitatea de a orienta resursele de timp și oameni spre instruirea și orchestrarea roboților software – adică niște programe instalate pe desktop-urile oamenilor care execută tot felul de sarcini repetitive în locul angajaților. Un an mai târziu, UiPath iniția primele sale implementări de Robotic Process Automation (RPA) alături de companiile Sutherland și Dell.

 A urmat apoi semnarea primelor parteneriate cu firme globale de Business Process Outsourcing (BPO) și de consultanță. În portofoliul de parteneri UiPath au apărut la acel moment nume mari internaționale, precum Cognizant, Capgemini, Symphony sau Genfour.

 În 2015, compania a primit prima rundă de investiție de la Earlybird Digital East Fund, Credo Ventures și Seedcamp. Despre acest prim milion de dolari, Daniel spune că a fost cel mai greu să-l primească (până la momentul actual, UiPath a mai primit alte 3 runde!).  Pe atunci, UiPath era un nume anonim. Acum însă suntem liderul necontestat al pieței globale de automatizare.

 La doi ani distanță, în aprilie 2017, UiPath a obținut o finanțare seria-A de 30 milioane USD, iar în martie 2018 o seria-B în valoare de 153 milioane USD. Cea mai recentă finanțare, seria-C, a fost primită în septembrie 2018 și s-a ridicat la valoarea de 225 milioane USD. Finanțatorii, numai nume mari – investitorul cel mai cunoscut al Silycon Valley Accel, (cei care au investit de exemplu în Facebook, Dropbox, SPotify) compania de investiții a lui Google CapitalG, Kleiner Perkins Caufield & Byers și Sequoia Capital.

 Știm că am reușit să-ți stârnim curiozitatea. Ce a făcut și va face UiPath cu banii aceștia?!  

 Unu, dezvoltare de produs – adică investiții consistente în platforma noastră de RPA, cu cele trei componente ale sale – Robot, Studio și Orchestrator. Și integrări cu cele mai promițători algoritmi de Artificial Inteligence (AI) și Machine Learning (ML). 

 Doi, continuarea expansiunii globale. La început de octombrie 2018 suntem mai bine de 1.300 de angajați UiPath, răspândiți în 15 țări din America de Nord, Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Și vom crește și mai mult! Avem 2 birouri în România, la București și la Cluj, 4 în India, câteva pe teritoriul Statelor Unite, avem colegi în Amsterdam, Paris, Munchen, Dubai, Viena, Londra, Singapore, Tokyo, iar planurile sunt să înfigem steagul și în multe alte locuri.

 Dacă ți se pare că din textul ăsta răzbate mândria de a fi UiPather, ai dreptate. Fiecare dintre noi suntem parte din succesul companiei. Cultura noastră organizațională ne încurajează să fim transparenți, smeriți, dar bucuroși de propriul succes. Deci nu doar că suntem sinceri când spunem că e o mândrie să lucrăm pentru UiPath, dar și bucuroși să ducem povestea mai departe.

 Iar dacă ești curios să afli mai multe despre ce înseamnă automatizare, cum este și ce face platforma noastră de RPA, citește și aici.

 Pe curând!