In momentul in care incepi serviciul si esti nevoita sa pleci ore in sir de langa copilul tau, nostalgia si dorul de el te cuprind si la cateva minute dupa ce iesi pe usa, daramite dupa cele 8 sau 10 ore pe care esti nevoita sa le petreci la locul de munca!
Pentru a mai reduce din anxietatea de separare si din dorul care te cuprinde, zilnic, la serviciu, ti-am pregatit cateva metode simpatice prin care sa mentii legatura cu el, chiar si atunci cand sunteti la distanta unul de altul!
Nu lasa sa treaca ziua fara sa vorbesti deloc cu copilul tau, mai ales daca a depasit perioada in care invata sa vorbeasca si este deja maricel. Indiferent cu cine sta acasa - bona, bunica, tatic - copilul are la fel de multa nevoie sa iti auda vocea pe cat ai si tu.
Fa-ti un obicei din a-ti suna copilul de 2-3 ori pe zi, in functie de timpul pe care il petreci la locul de munca. Chiar daca apelul telefonic dureaza doar cateva minute, este suficient pentru a-i spune cat de mult il iubesti si pentru a asculta ce are sa-ti povesteasca de la gradi sau scoala.
Daca ai un copil maricel, care stie sa foloseasca calculatorul si are deja cont de mail, atunci nu ezita sa va faceti un obicei zilnic din a va trimite mailuri amuzante si simpatice, in intervalul in care esti la munca.
Fii creativa si trimite-i copilului, pe mail, felicitari simpatice, declaratii de afectiune, glume amuzante si alte informatii dragute menite sa-i mai descreteasca fruntea si sa ii aline dorul de tine.
In acest fel, pastrati contactul reciproc si va consolidati relatia. Evita sa ii trimiti liste cu ce are de facut prin casa, mesaje in care il certi sau ii reprosezi ceva. Pastrati aceasta lume virtuala pe care v-ati creat-o doar pentru a va relaxa si amuza, dar si pentru a va arata cat de mult tineti unul la celalalt.
Daca cel mic nu are acces la internet, dar are telefon mobil propriu, puteti face acelasi schimb de informatii si prin intermediul sms-urilor. Scrieti-va, din cand in cand, texte simpatice, lucruri amuzante si noutati, astfel incat sa ramaneti la curent cu activitatea fiecaruia dintre voi, chiar daca nu sunteti unul in fata celuilalt.
Este o metoda de a mentine o relatie apropiata cu copilul si de a mai atenua din orele care va despart pana la momentul revederii.
Citeste continuarea pe : copilul.ro