Home Office este un termen despre care s-a vorbit mult în ultima perioada. Există foarte multe ghiduri despre cum să fii mai productiv, mai eficient, despre cum să-ți împarți munca și despre importanța comunicării cu colegii. Dar la fel de importante sunt și condițiile și mediul optim. De exemplu, să îți amenajezi un colț de lucru bun. Să lucrezi de pe canapea poate fi o adevărată pacoste.
În ultima perioadă, circumstanțele ne-au forțat să ne închidem între cei patru pereți ai casei noastre, unde am încercat să ne relaxăm, să învățăm și să lucrăm. Nu este întotdeauna ușor, dar ceea ce putem face este să căutăm modalități de a face situația mai ușoară și mai personalizată. Un colț de lucru este un spațiu pe care nu toți obișnuiesc să îl aibă acasă. Lucrurile s-au schimbat și nu mai este suficient să te ocupi de câteva e-mailuri din fotoliul sau canapeaua ta. Cel puțin spatele tău nu va fi deloc mulțumit și vor apărea probleme din cauza posturii incorecte. Cum putem crea condiții bune de lucru la domiciliu?
Când munca de acasă începe să te enerveze
Munca de acasă nu este pentru toată lumea, dar toată lumea poate găsi o modalitate de a o face. Și dacă ocazional te lovește luna plină...
Și dacă nici măcar asta nu te face să te simți mai bine, e timpul să-ți schimbi colțul de lucru!
Ar trebui să fiti la fel de productiv acasă ca È™i la serviciu. Să te trezeÈ™ti dimineaÈ›a È™i să nu fii nevoit să pleci de acasă poate fi un avantaj, dar È™i un dezavantaj. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți stabileÈ™ti o rutină. Similar cu programul pe care îl aveÈ›i în mod normal atunci când vă treziÈ›i È™i mergeÈ›i la serviciu. Apoi, trebuie să separaÈ›i spaÈ›iul de lucru de cel de joacă. De aceea, o zonă de lucru este esenÈ›ială, cel puÈ›in în ceea ce priveÈ™te un scaun de birou È™i un birou.Â
O zi obișnuită de lucru necesită în medie 8 ore de muncă. Prin urmare, ar trebui să stați tot acest timp pe un scaun de birou de calitate și de preferință, ergonomic. Acest lucru presupune sa fie adaptabil și să ne ajute sa avem o postura corecta a spatelui în timp ce suntem așezați. În același timp înălțimea scaunului, a spătarului și a tetierei trebuie să fie reglabile. Unele tipuri de scaune oferă, de asemenea, un mecanism de legănare care este perfect pentru întărirea șoldurilor și a coloanei vertebrale. Astăzi, veți găsi pe piață nenumărate scaune care vor fi atât funcționale, cât și estetice, și cu siguranța veți găsi unul care să se încadreze perfect și în designului locuintei dumneavoastra.
Nu uitați că nici măcar cel mai bun scaun de birou nu va compensa mișcările și întinderile. Trebuie să faceți pauze între sarcini, să vă plimbați. În timpul pauzelor mai scurte, vă puteți întinde și în fața ecranului. Înconjurați-vă umerii, capul, întindeți-vă încheieturile mâinilor, spatele, relaxați-vă și respirați adânc. Obișnuiți-vă să stați jos în mod corespunzător și veți vedea că și productivitatea dumneavoastră se va îmbunătăți. Un mouse sau o tastatură ergonomică, suport pentru încheietura mâinii sau o minge pot fi de ajutor.
Lumina zilei este importantă, aÈ™a că asiguraÈ›i-vă că zona de lucru are multă lumină naturală. Dacă nu aveÈ›i această opÈ›iune, nu puteÈ›i face nimic. Cu toate acestea, ar trebui să compensaÈ›i cu o lumină artificială cel puÈ›in adecvată, astfel încât să nu-È›i afecteze ochii È™i să îți poÈ›i vedea clar biroul È™i monitorul.Â
Un alt sfat pentru a vă face biroul de acasă mai plăcut este aerul proaspăt și o doză de energie. Puteți obține acest lucru fie pe cale clasică cu ajutorul cofeinei, fie mâncând bine, făcând mișcare și dormind suficient. O zi de lucru productivă este legată de mulți factori, iar bunăstarea mentală este cu siguranță foarte importantă. Puteți sa creati un spatiu de lucru personalizat pe nevoile dumneavoastră chiar la domiciliu. Așa că dați-i drumul.
Â
Sursa photo:Â DimaBerlin / Shutterstock.com