Te gandesti la un alt job, poate mai bine platit sau unde sa ai colegi mai intelegatori. Insa inainte de a renunta la actualul job, verifica daca merita cu adevarat sa iti dai demisia.
1. Te simti bine la job
Atmosfera de la job este relaxata sau prea relaxata. Ti se pare ca lucrurile nu mai evolueaza la job si doresti alte provocari, asa ca te-ai decis sa iti dai demisia. Insa, seara, cand te intalnesti cu prietenii, realizezi ca nu simti nevoia sa te plangi de vre-un lucru anume la job. Rezultatele tale sunt acceptabile? Incearca sa-ti fixezi singur standarde mai inalte la job si vei scapa de monotonie!
2. La job inveti si tot inveti
Nu ai un salariu foarte bun la job si ai impresia ca nu mai depasesti stadiul de junior. In schimb esti inconjurat de persoane realizate din punct de vedere profesional sau participi la job la proiecte care depasesc nivelul tau de experienta? Absoarbe toata informatia pe care colegii tai ti-o pot oferi si forteaza-ti limitele! Ceea ce inveti practic la job cu greu te poate invata un curs la scoala.
3. Compania este in plina dezvoltare
Exista joburi vacante in companie? Se creeaza noi departamente? Analizeaza toate perspectivele pe care le ofera compania la care ai job si ofera-te colaborator pentru noile proiecte. Avand vechime, cunosti foarte bine cultura organizationala, ceea ce iti ofera un avantaj fata de noii angajati. Daca ai cunostinte de management, cauta ocazia de a coordona un nou proiect.
4. Compania apreciaza angajatii
Decizia de a pleca de la job trebuie bazata pe o gandire de ansamblu. Daca exista un sistem de beneficii si compensatii bine pus la punct pentru job, daca esti apreciat pentru munca ta, dar totusi salariul te nemultumeste, priveste lucrurile in perspectiva. O evolutie lenta, dar sigura este mult mai avantajoasa decat un job bine platit, dar cu un viitor nesigur.
5. Cunosti urmatorii pasi
Evolutia actuala a firmei face parte dintr-un plan mai mare ce se va dovedi avantajos in final? Momentan este mult de munca la job, dar, de la un punct in colo, activitatea va merge de la sine? Ar fi pacat sa pleci chiar inainte ca proiectul la care lucrezi sa dea rezultate si sa pierzi toata recompensa si recunoasterea muncii tale.
6. Sefii iti cunosc nemultumirile si cauta rezolvari
Jobul pe care il ai nu ti se potriveste? Verifica daca urmeaza sa se creeze sau sa se elibereze ceva mai potrivit pentru tine. Chiar daca mai dureaza un timp, s-ar putea ca noul job in cadrul companiei sa merite asteptarea.
7. Se fac promovari si managerul isi cunoaste activitatea
Daca ai un job intr-o firma in care se fac promovari in randul angajatilor, atunci pune-te pe treaba! Demonstreaza ca ai disponibilitatea de a invata si convinge-i sa te trimita la training-uri. Ai grija ca rezultatele jobului tau sa fie cunoscute.
8. Imparti la job si bune si rele
Daca lucrezi intr-o firma mai mica unde veniturile tale depind de incasari, iar incasarile depind de munca ta si a echipei, prin ce job ai poti sa influentezi in mod direct salariul. Spre deosebire de o companie in care primesti acelasi salariu, luna de luna, indiferent de cantitatea de munca pe care o depui la job, faptul ca poti sa-ti cresti singur veniturile poate fi chiar avantajos.
9. Realizarile tale sunt vizibile la job
Exista firme la care ai job pentru a castiga experienta sau pentru a-ti face un nume, a-ti incepe o cariera. Renumele poate valora mult pe piata muncii. Fie ca numele companiei da valoare CV-ului tau, fie ca munca pe care o desfasori iti poate castiga reputatia unui bun profesionist, merita sa mai rezisti macar unu-doi ani la un astfel de job pentru a capata vechime.
10. Lunea nu este o zi chiar asa de rea
Vineri toata lumea abia asteapta sa plece de la birou. Insa, daca pana la sfarsitul weekend-ului ti se face dor de job inseamna ca esti chiar un caz fericit!