CV-ul este un instrument important de marketing care combina educatia, experienta, aptitudinile si competentele tale intr-o imagine completa pentru un potential angajator.
Dupa citirea unui CV, recrutorul isi creeaza o prima impresie asupra ta. Pentru ca aceasta sa fie una care sa il determine sa te cheme la un interviu de angajare, trebuie sa stii cum sa completezi sectiunile unui curriculum vitae. Iata mai jos un model de CV care te poate ajuta in acest sens.
Date de contact
Aceasta sectiune a CV-ului este esentiala, trebuie sa o completezi corect, pentru ca posibilul angajator sa te gaseasca usor.
Atentie la adresa de e-mail, aceasta trebuie sa fie una profesionista, care sa contina, pe cat posibil, numele tau si mai putin nick-name-uri de genul “baby angel” sau “macho”.
Obiectivul de cariera
Recrutorii vor sa vada in CV-ul tau ca stii ce vrei de la propria cariera. Poti trece ca obiectiv de cariera denumirea unui job sau descrierea tipului de job pe care il doresti. Inainte de a aplica pentru o oferta, fii atent la cum este aceasta sectiune completata. De multe ori este indicat sa personalizezi CV-ul in functie de fiecare job pentru care aplici.
Experienta
Daca ai experienta, este bine sa treci in CV activitatile profesionale relevante pentru jobul pe care il doresti. Experienta ii va spune angajatorului ca te poti adapta usor noilor sarcini de munca si ca ai un anumit nivel profesional pentru domeniile declarate. Responsabilitatile si rezultatele obtinute la locurile de munca anterioare iti probeaza competenta.
In cazul in care nu ai experienta, incearca sa scoti in evidenta perioadele de practica, voluntariat si intership. Completarea acestei sectiuni este esentiala, fiind un criteriu de respingere sau selectare a CV-ului de catre angajator.
Nu uita de cuvintele-cheie specifice jobului atunci cand redactezi sectiunea de experienta a CV-ului!
Educatie
Completand in CV nivelul de studii, tipul si specializarea, precum si diversele cursuri pe care le-ai facut, vei informa angajatorul despre baza ta teoretica. Daca vei considera ca anumite cursuri din perioada facultatii sau a masteratului te recomanda pentru jobul la care aplici, nu ezita sa le specifici separat de forma de invatamant absolvita.
Alte informatii
In aceasta sectiune a CV-ului vei include limbi straine cunoscute, permis auto, abilitati, operare PC si hobby-uri:
- aptitudini care provin din cunostintele de baza;
- competente profesionale pe care le-ai obtinut in urma experientei de la locurile de munca;
- caracteristici/abilitati personale.
Abilitatile iti scot in evidenta punctele tari si adesea fac diferenta in cazul unor CV-uri cu acelasi nivel de educatie si experienta. Poti detalia, de asemenea, rezultate deosebite la diverse concursuri.